FA Ivan Goran Kovačić koncertom obilježava 70 godina postojanja

imp

Koncert Fa Igk 2

Krajem godine, već tradicionalno, Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić organizira godišnji koncert, a ovogodišnji ima posebnu čar jer će njime obilježiti 70 godina postojanja.

 

Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” Sisak osnovan je daleke 1952. godine. Okuplja preko 140 članova koji rade i djeluju kroz dvije plesne, tamburaškoj, vokalnoj, dvije dječje i sekciji tradicijskih instrumenata.

Repertoar Ansambla sastoji se od pjesama i plesova iz skoro svih dijelova Republike Hrvatske kao što su (Slavonije, Posavine, Prigorja, Međimurja, Baranje, Like, otoka Brača, Dalmacije i Dalmatinske Zagore), te pjesama i plesova bačkih Hrvata Bunjevaca i banatskih momačkih igara, dječjih plesova i igara Posavine, staroga Splita, Međimurja i Bilogore.
U svemu tome posjetitelji će moći uživati na subotnjem koncertu najavljuje glasnogovornica Ansambla Marija Mitar.

 

„Zaista će tu biti i naša dječja sekcija i folklorna A sekcija i veteranska sekcija koja će se zapravo prikazati na pozornici što unutar izvedbi tamburaškog orkestra, što folklorne i vokalne sekcije. Izvodit ćemo koreografije iz čitave Lijepe naše, odnosno naša publika će se moći prošetati kroz čitavu Hrvatsku, kroz zanimljive koreografije renomiranih koreografa.“, rekla je Marija Mitar najavljujući koncert.

 

tekst se nastavlja nakon oglasa

 

Jubilarni koncert povodom 70. rođendana FA Ivan Goran Kovačić održat će se 3.prosinca u Sportskoj dvorani Zeleni brijeg s početkom u 19 sati.
Ulaznice za koncert mogu se kupiti u AMK knjižari i papirnici Sisak ili putem e-mail adrese ulaznice.faigk@gmail.com.

 

 

Foto – FB FA Ivan Goran Kovačić

najčitanije