FA “Etno Sicia” i Gradski tamburaški orkestar “I. G. Kovačić” Sisak predstavljat će SMŽ na Državnoj smotri

imp

Smotra Tamburaških Sastava Smž

Folklorni ansambl „Etno Siscia” Sisak (u kategoriji tamburaški sastavi) i Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić” Sisak (u kategoriji tamburaški orkestri) bit će predstavnici Sisačko-moslavačke županije na Državnoj smotri tamburaških sastava i orkestara koja će se 4. i 5. studenog održati u dvorani KUD-a Preporod u Dugom Selu.

 

Predstavnike županije na 27. Smotri tamburaških sastava i orkestara SMŽ odabrao je selektor Hrvatskog sabora kulture Igor Kudeljnjak.

gradski tamburaški orkestar fa ig kovačić

Gradski tamburaški orkestar FA Ivan Goran Kovačić

 

U programu Smotre sudjelovali su KUD „Seljačka sloga” Kutina( voditelj Stjepan Kovač), KUD „Šartovac” iz Šartovca (voditelj Ivan Petravić), FA „Etno Siscia” Sisak (voditelj Davor Bakarić), te Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić” ( voditelj Franjo Pećarić) koji se predstavio u dvjema kategorijama, folklornom i koncertnom programu.

 

fa etno siscia

FA Etno Siscia

 

U revijalnom dijelu Smotre predstavila se ŽVS „Kraluž” KUD-a Posavina Budaševo, koja, uz Pjevačku skupinu KUD-a Ilova, predstavlja našu županiju na 20. Susretu malih vokalnih sastava koja će se, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održati u Koprivnici.

 

27. Smotra tamburaških sastava i orkestara održana je u organizaciji KUD-a Posavina Budaševo u suradnji sa Zajednicom KUU SMŽ i Hrvatskim saborom kulture, te financijsku potporu Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva kulture i medija RH.

najčitanije