F20 i Zagrebački ekvinocij na Star Film Festu u Sisku

ibb

251020211635205226.jpeg

Na ovogodišnjem izdanju Star Film Festa imat ćete priliku pogledati izvrsne filmove afirmiranih hrvatskih autora.
Osim bogatog i sadržajnog natjecateljskog dijela programa te online programa koji ćete moći pratiti na službenoj stranici festivala, na repertoaru su i nagrađivani dugometražni filmovi “F20” i “Zagrebački ekvinocij”.

Želite li začiniti svoje ljetne večeri dozom kvalitetnog filma svakako svratite na projekcije do vanjskog prostora Kazališta 21 na adresi Trg grada Heidenheima 3, u Sisku.
Film “F20” možete pogledati drugoga festivalskog dana,  u petak 4. rujna u 20:15 sati a “Zagrebački ekvinocij” pogledajte u subotu, 5. rujna u isto vrijeme.

Uspješni “F20” najnoviji je film poznatog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića: “Riječ je o žanrovskom filmu koji se ne bavi nikakvim standardnim hrvatskim dnevnopolitičkim temama, već prije svega nastoji biti filmski zabavan, iako, iskreno, oslikava jednu prilično ozbiljnu priču. Čak je i dijelom inspiriran stvarnim događajima koji su se dogodili u našoj zemlji. Lako je razumljiv i strancima, pa je vjerojatno i to jedan od razloga, pored svoje kvalitete, što je u zadnjih 4-5 mjeseci osvojio desetak nagrada na međunarodnim filmskim festivalima.” – izjavio je Ostojić za Star Film Fest.

“Zagrebački ekvinocij” redatelja Svebora Mihaela Jelića posebno je dobrodošao na sisačko platno – što zbog svoje izvrsnosti, što zbog posebne poveznice s gradom Star Film Festa. Treba istaknuti kako mladi glumac Patrik Gregurec dolazi iz Siska pa će publika imati priliku prepoznati domaće lice i izvrsnu glumu u filmu svjetske kvalitete, pod zvjezdanim sisačkim nebom. “Zagrebački ekvinocij” tematizira party pa nakon projekcije svakakomožete nastaviti večer u opuštenom stilu. Redatelj o filmu kaže: “To je priča 6 prijatelja koji utjelovljuju sve one lude priče koje smo svi mi iskusili dok smo se u 4 ujutro pitali kako smo ovdje završili. To je pokušaj da se uhvati specifična atmosfera noćnog života u Zagrebu u razdoblju oko 2015. godine. Mislim da se s filmom mogu poistovjetiti mladi iz drugih dijelova hrvatske a i generalno alternativa koja dolazi iz drugih europskih gradova.”

Ulaz na projekcije je, kao i uvijek, besplatan a osim spomenutih filmova tu je i popratni programa u obliku radionica, koncerata i izložbi koje ćete moći pratiti i online putem službene stranice Star Film Festa.

najčitanije