'Emigranti' na Prologu

st

261020211635286134.jpeg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i INA-e nastavlja se 7. Festival regionalnih kazališta Prolog.
U utorak, 4. studenog 2014. godine u 19:30 h, Kazalište 21 će ugostiti predstavu ‘Emigranti’ Slawomira Mrožeka u izvedbi Umjetničke akademije iz Osijeka.
Mrožek opisuje život dvojice poljskih emigranata u Parizu. Tijekom jedne noći na vidjelo dolaze mnoge tegobe i strahovi ljudi koji su osuđeni na boravak u tuđem i nepoznatom svijetu, a uz to, u malenoj sobi spojeni su intelektualac i prostodušan, ruralan čovjek. Mogu li se oni razumjeti? Jedan želi napisati remek-djelo, a drugi samo želi zaraditi gomilu novca, dok obojica sanjaju o povratku kući – povezuje ih izdvojenost iz sredine kojoj pripadaju rođenjem. Mrožek je upisao u tekst vlastitu sudbinu “dosmrtnog” emigranta.
U predstavi glume studenti Umjetničke akademije iz Osijeka, vođeni svojim profesorom, mentorom Jasminom Novljakovićem koji je studirao i živio godinama u Poljskoj, prevoditelj je s tog jezika i odlično poznaje tamošnje kazalište i kulturu.
Ulaznice za sve predstave na Prologu su 30 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 20 kuna. Moguće ih je kupiti radnim danom od 9 do 20 sati na blagajni Doma kulture.

najčitanije