Elvis Stanić otvara Kulturno ljeto

ibb

261020211635206663.jpeg

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak s jazz koncertom renomiranog sastava Elvis Stanić Group otvara ovogodišnje KULturno LJETO KKV-a u nedjelju, 21.6.2020. godine u Atriju Starog grada s početkom u 21,00 sat.

Elvis Stanić jedan je od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnu glazbu, 9 nagrada Status HGU,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina, u svojim izvedbama spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Članovi sastava, uz Elvisa Stanića, su Alba Nacinovich (vokal), Goran Rukavina (bas), Maasej Kovačević (klavijature) i Branimir Gazdik (bubnjevi).

Koncert ovih vrhunskih glazbenika, koji je dio bogatog programa KULturnog LJETA KKV-a, održat će se u nedjelju, 21.6.2020. godine u Atriju Starog grada s početkom u 21,00 sat. U slučaju kiše program će se održati u Kazalištu 21.

Ulaz je slobodan.

welcome little one!

najčitanije