Edukativni susret: Učimo kako gledati film uz crtani film 'Stoliću, prostri se'

mradenovic

261020211635229024.jpeg

Povodom Svjetskog dana tolerancije koji se u svijetu obilježava 16. studenog u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Ogranak u Capragu održan je edukativni susret za učenike 3. a b i c razreda Osnovne škole Braće Bobetko Sisak uz pratnju učiteljica Ljubice Mačak, Ane Uzelac i Vesne Mileković.
Susret je otvorila knjižničarka Danijela Celinšćak, prof.
Na susretima su učenici bili podučavani kako gledati film, a za navedeno je odlično poslužio crtani film Stoliću prostri se. Ovaj edukativni susret održana je u sklopu projekta Medijskom pismenošću do primarne prevencije vršnjačkog nasilja koji financira Agencija za elektroničke medije, a provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“.
Ciljevi radionice bili su podučiti učenike kako gledati film, uočavati stvarne od imaginarnih filmskih sadržaja koji ne postoje u realitetu, prepoznavanje osobina likova i povezivanje sa stvarnim odnosima u svakodnevnom životu, a sve u svrhu stvaranja kritičkog mišljenja i odgovornog ponašanja.
Susret je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, zajedno s razrednim učiteljicama. U vrlo živoj, vedroj i opuštenoj atmosferi učenici su davali odlične interpretacije gledanog sadržaja, iznosili svoje doživljaje, te tako učili komunicirati, obrazlagati svoja mišljenje i stavove i stvarati kritičko mišljenje – kako ne bi bili samo pasivni konzumenti ponuđenih sadržaja.

najčitanije