Dvije zanimljive online radionice ovaj tjedan u Dječjem odjelu knjižnice

imp

251020211635203533.jpeg

Od polovice listopada pa do polovice studenog ( 15.10. – 15.11.) u Dječjem odjelu sisačke knjižnice provodi se projekt Skok u znanost E.
Temom Energija djeci i svim zainteresiranima želi se dati prikaz različitih oblika energije u prirodi, tehnici i industriji.
Jedan od ciljeva ovog projekta je unaprijediti postojeći i kako na novi održivi način koristiti ograničene prirodne izvore, prirodna bogatstva uz što manje zagađenje okoliša.
„Planovi su nam se izmijenili, moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji uzrokovanoj Covidom-19, a suradnja sa školama odvijat će se online predavanjima u virtualnim učionicama.
Pozivamo Vas da se sa svojim učenicima uključite u projekte koje je podržalo Ministarstvo kulture. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama projekte uspješno realizirati.“, poručuju iz Dječjeg odjela sisačke knjižnice.

Program:
28.10. / 11:00 / Tesla
Marija Borić, HAZU
Edukativna radionica Nikola Tesla – portret izumitelja za polaznike osnovnih i srednjih škola.
Kroz razgovor, prezentaciju i igrice upoznat ćemo se s djelima, najvažnijim događanjima i radovima velikog izumitelja.

29.10. / 10:15 / Kruženje dušika u prirodi
Tomislav Novak, Metalurški Fakultet
Dušik je važan element za sva živa bića na Zemlji. U prirodi se pojavljuje u raznim oblicima.
Dušikov ciklus opisuje kruženje dušika kroz biljke, životinje, bakterije te tlo, vodu i zrak. Najvažniji član dušikovog ciklusa su bakterije koje omogućavaju dušiku prijelaz iz jednog u drugi oblik prilikom ulaska dušika u tlo.
U ovom predavanju vidjet će se koje su se promjene dogodile unutar dušikovog ciklusa u posljednjih 200 godina, a uzrokovane su ljudskim djelovanjem.

najčitanije