Drugo izdanje Star Gardensa - Povratak u dvorište obitelji Margić

1200x628 Margic

Nakon uspješnog prvog izdanja ovogodišnjeg Star Gardensa, za službenu uvertiru i zagrijavanje za veliku proslavu deset godina Star Film Festa, na drugom izdanju Star Gardensa u subotu, 26. kolovoza se vraćamo u čarobno dvorište obitelji Margić (Ulica kralja Tomislava 9)!

 

Od 21:00 gledamo drugi blok filmova koji su na prošlogodišnjem izdanju SFF-a osvojili zvjezdane nagrade, a to su – dobitnik nagrade selektorica Ant Hotel (r.  Yu-Hsuan Teng ), dobitnik Nagrade za najbolji igrani film Delovi tela (r. Svetislav Dragomirović), Sam’ se sekiramo (r. Nikola Kašić) dobitnik Nagrade za najbolji eksperimentalni film te dobitnik nagrade Zvjezdana prašina, film Balakor (r. Daria Stilin) koji je osvojio Nagradu publike.

 

Za dobru subotnju atmosferu, nakon projekcije filmova očekuje vas koncert mladog sisačkog benda ULIX. Program je besplatan, a odvija  se uz pokroviteljstvo Grada Siska i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Ant Hotel / Yu-Hsuan Teng / 2022 / Tajvan / animirani / 9’

Negdje usred ovog kišnog grada nalazi se maleni hotel s jednim osobljem na šalteru. Tog dana su došla tri gosta, zajedno s dosadnim mravima koji nikad ne odlaze.

Dijelovi tijela / Svetislav Dragomirović / 2021 / Srbija / igrani / 20’

Anita je šesnaestogodišnja djevojka, devijantnog ponašanja, izrazito izražene seksualne privlačnosti prema majci. Anita uspijeva sakriti svoje osjećaje od potištenih i odsutnih roditelja. Ali iz dana u dan osjećaji izmiču kontroli.

Sam’ se sekiramo / Nikola Kašić / 2022 / Hrvatska / eksperimentalni / 2’

Eksperimentalno-dokumentarni film koji istražuje frustracije prouzročene svakodnevnim obavezama i fizikalnošću prostora. Mlada djevojka (naratorica) i njen zaručnik preselili su se u kuću u kojoj se “sam’ sekiraju” zbog zamornih kućanskih poslova.

 

Bakalor / Daria Stilin / 2020 / Hrvatska / igrani / 20’

Branko je suvremeni Don Quijote. Njegove vjetrenjače su žalopojke mještana, nezadovoljna supruga i nemoguća birokracija. Jedan Badnji dan u Vrboskoj na otoku Hvaru pokazat će se kao najveći test za njega i za njegovo malo misto.

najčitanije