Donacijski koncert „Lela uz Sisak – Rotary uz Lelu”

mradenovic

261020211635211181.jpeg

Sredstva prikupljena od prodaje donacijskih karata bit će namijenjena snimanju filma, a dio će biti namijenjen potpori obrazovanju učenicima Glazbene škole.
Početkom jeseni poznata jazz vokalistica i skladateljica Lela Kaplowitz, Siščanima poznata i kao Lela Mačešić, obratila se Rotary klubu Sisak sa zamolbom za podršku. Naime, Lela i suprug Joe traže sponzore za snimanje dokumentarnog filma o svojim počecima i presudnom trenutku njihovog upoznavanja u Carnegie Clubu (lociranom preko puta Carnegie Halla) 2004. godine, gdje je Joe svaki petak svirao sa svojim orguljaškim triom. Film prati Lelu i Joea kroz njihova nastojanja da kroz glazbu osvijeste svoju svrhu postojanja, doprinesu ljepoti života u svojoj obitelji, široj zajednici te i na svjetskim razmjerima.
I gdje bolje zasjati na glazbenom nebu nego na svjetski poznatoj pozornici Carnegie Halla gdje je Lela nastupila 19. rujna ove godine? Povod je bila promocija njezinog novog albuma “To One” kojeg je izdala u suradnji s cijenjenom izdavačkom kućom Parma Recordings pod okriljem imena Big Round Records. Uz Lelu je na klaviru nastupao i njezin suprug i dugogodišnji glazbeni partner, dobitnik brojnih nagrada “Status” i “Porin”Joe Kaplowitz te njihova četrnaestogodišnja kćer Lucia koja je svirala violinu i pjevala prateće vokale.

Prikupljanje sredstava za snimanje dokumentarnog filma

Kaplowitzi su u nastojanju da prikupe sredstva za snimanje filma pokrenuli kampanju preko Indiegogo platforme i prikupili dio sredstava, ali voljeli bi i kad bi njezin rodni grad, obitelj i prijatelji mogli sudjelovati u njihovoj priči.
Stoga su sisački Rotarijanci stali uz Lelu i pružili podršku snimanju dokumentarca organiziranjem donacijskog koncerta u Glazbenoj školi Frana Lhotke 12. prosinca 2019. godine u 19:30 sati.
Sredstva prikupljena od prodaje donacijskih karata bit će namijenjena snimanju filma, a dio će biti namijenjen potpori obrazovanju učenicima Glazbene škole. Da se Lela rado vraća u svoj rodni grad govori i činjenica da će s obitelji posjetiti Dječji dom Vrbina u ranijim popodnevnim satima prije koncerta. Bit će to prilika da uz tubu, violinu i prelijep Lelin glas zajedno sa štićenicima Doma unesu dašak blagdanskog duha obilježenog prije svega, zajedništvom.
Iz Rotary kluba Sisak pozivaju sve Siščane da daju podršku našoj Leli te dolaskom na koncert. Karte se mogu nabaviti u AMK knjižari i papirnici, a na dan koncerta u Glazbenoj školi Frana Lhotke.

Plakat-Lela-Kaplowitz-page-001-scaled

najčitanije