“Doktor Svelječić” za Dan Gradskog kazališta Sisak

imp

251020211635204216.jpeg

Sisačko kazalište sutra, 2.listopada, slavi svoj dan.
Spomen je to na 2. listopad 1839. godine kada je u našem gradu prikazana drama Juran i Sofija ili Turci pod Siskom Ivana Kukuljevića Sakcinskog, prva kazališna predstava na hrvatskom jeziku i štokavskom narječju. Do tog vremena predstave su izvođene na njemačkom ili mađarskom jeziku.
Svoj dan proslavit će predstavom “Doktor Svelječić”. Tekst potpisuje Petra Cicvarić, režiju Peđa Gvozdić, a glume: Dunja Fajdić, Lino Brozić i Katarina Šestić.
“Dr. Svelječić” topla je, duhovita i poučna priča o doktoru Svelječiću koji kako nam i samo ime kaže ima lijek za sve. Svakoga dana u njegovu ordinaciju dolaze baloni sa željama i molbama razne djece koja imaju određeni problem. Jednoga dana pojavi se djevojčica Mia koja želi postati zločesta kako bi se svidjela svojem društvu. Naš doktor našao se pred najtežim zadatkom u njegovoj dugogodišnjoj karijeri jer za loše stvari on ne spravlja napitke, ali također ne zna kako riješiti neobičan problem. U svoj toj zbrci najviše će mu pomoći njegovi mali pomoćnici te malenoj djevojčici i njezinom društvu ukazati kako je u životu najbitnije biti dobar i pomagati drugima.
Predstava u Kazalištu 21 počinje u 18 sati.

doktor svelječić
Zbog ograničenog broja mjesta besplatne ulaznice za predstavu možete preuzeti na blagajni Doma kulture Sisak do četvrtka, 1.listopada.

najčitanije