„Dokaz“ Kazališta Virovitica na Prologu

imp

251020211635203460.jpeg

Na kazališne daske ovogodišnjeg izdanja Prologa večeras s predstavom „Dokaz“ stiže Kazalište Virovitica.

Izvrsna obiteljska drama, autora Davida Auburna, istražuje odnos izvrsnosti i ludila. Djelo je osvojilo prestižnu nagradu Tony za najbolju izvedbu i Pulitzerovu nagradu za dramu. Režiju potpisuje Robert Raponja, a predstava je nastala u suradnji Kazališta Virovitica i Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

Likovi u drami inspirirani su stvarnim osobama, a radnja drame počinje navečer, neposredno poslije smrti oca Roberta matematičkog genija u pedesetim godinama života, profesora na sveučilištu u Chicagu kojeg u virovitičkoj izvedbi igra Igor Golub. Profesor je u mladosti napisao genijalne radove, a kasnije obolio od deluzijskog poremećaja. U središtu je radnje njegova kći Catherine, mlada žena odustala od svog života i školovanja da bi se brinula za oca. Glumi je Mirna Ostrošić koja je ovom ulogom uspješno okončala studij glume na osječkoj Akademiji za umjetnost.
U predstavi još igraju Sara Lustig i Goran Vučko, a scenograf i kostimograf je Mario Tomašević.

dokaz prolog

„Dokaz“ Kazališta Virovitica u Domu kulture počinje večeras u 20 sati .
Cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 30 kn; za studente, umirovljenike i učenike 20 kn. Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 20 sati te vikendom sat vremena prije početka projekcije / programa.

Program do kraja Prologa donosi još četiri predstave:
2.11.2020. / 20,00 / Dom kulture / (Dis)funkcija glave, Scena Gorica
9.11.2020. / 20,00 / Dom kulture / Tri verzije života, HNK Zadar
10.11.2020. / 20,00 / Dom kulture / Štajga, Gradsko kazalište Joza Ivakić, Vinkovci
16.11.2020. / 20,00 / Dom kulture / Dok ne ispari i dok ne zgusne, Gradsko kazalište Sisak

najčitanije