„Divljaci“ na Star Film Festu - priča o općem nogometnom ludilu

imp

Divljaci Still001

Popratni program ovogodišnjeg Star Film Festa donosi i dugometražni prvijenac Divljaci redatelja Daria Lonjaka.

 

Ova akcijska komedija prati ljeto 2018. godine i Svjetsko nogometno prvenstvo – u susret finalu u Moskvi, u hrvatskim gradovima vlada opće “ludilo”, a to je ludilo ponijelo i glavne junake filma: Zolja (Alen Liverić), Jasmin (Branko Janković) i Mali (Borko Perić) odluče se na pljačku kako bi nabavili novac za put na utakmicu u Rusiju. Kako nemaju novca, odluče opljačkati malu seosku benzinsku postaju, no pljačka pođe po krivu pa kroz šumu pobjegnu u susjednu BiH, od kud planiraju nastaviti put za Moskvu. Sve dok ne zalutaju u kamp za obuku islamističkih terorista, koji skriveni u dubini šume planiraju veliku operaciju.

Ljeto 2018. godine, Svjetsko nogometno prvenstvo – u susret finalu u Moskvi, u hrvatskim gradovima vlada opće „ludilo“, a to je ludilo ponijelo i naše glavne junake – Zolju, Jasmina i Malog, koji žele učiniti sve što je u njihovoj moći da nabave ulaznice za utakmicu i otputuju u Rusiju. Kako nemaju novca, odluče opljačkati malu seosku benzinsku postaju, no pljačka pođe po krivu pa kroz šumu pobjegnu u susjednu BiH, od kud planiraju nastaviti put za Moskvu. Sve dok ne zalutaju u kamp za obuku islamističkih terorista, koji skriveni u dubini šume planiraju veliku operaciju.

 

Projekcija filma održati će se u petak, 2. rujna u 20 sati i 30 minuta na šetnici Slave Striegla u Sisku.

 

Dario Lonjak (Karlovac, 1987), diplomirao je režiju na Akademiji dramske umjetnosti 2012. godine. Radi niz kratkih žanrovskih igranih filmova te kratkih i TV dokumentaraca, od kojih su mnogi prikazani na brojnim domaćim i stranim festivalima. Divljaci su njegov debitantski dugometražni igrani film.

 

Foto – Star Film Fest

najčitanije