Diksurzivna galerija: Razgovor s umjetnikom

nn

261020211635242788.png

U sklopu aktualne izložbe „Sven Sorić: Novo lice galerije/Dizajn za prostor i program“, u četvrtak, 19. srpnja 2018. godine, s početkom u 19,00 sati, održat će se razgovor s umjetnikom – Svenom Sorićem, autorom novog vizualnog identiteta Gradske galerije Striegl.

„U razgovoru će sudjelovati: Alma Trauber, Andro Giunio, Damir Bralić i Sven Sorić, a pozvani ste svi koji ste voljni saznati o sadržajima iza našeg novog vizualnog identiteta kao i svi koji želite više saznati o važnosti te širokim i kreativnim mogućnostima dizajna danas. Ovim javnim diskurzivnim programom u sklopu izložbe nastojat ćemo razotkriti osnovne sadržaje, ideje i značenja s kojima se autor bavio tijekom osmišljavanja baznih segmenata vizualnog identiteta Gradske galerije Striegl: logotip, katalog, plakat, tipografija, boja. Također ćemo kritički progovoriti i promisliti o važnosti dizajna u svakodnevnoj komunikaciji vizualnih sadržaja s kompleksnom publikom suvremenog društva, ali i ukazati na didaktičku presudnost dizajna u interpretaciji i prezentaciji jednog, bilo programskog, bilo sadržajnog identiteta, koji se nastoji predstaviti javnosti“, poručuju iz Gradske galerije Striegl.

Sven Sorić je diplomirani arhitekt. Aktivan prvenstveno kao freelance dizajner, član je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Zajedno s Hrvojem Spudićem suosnivač je platforme This Town Needs Posters koja se aktivno bavi dizajnom i analognim tiskom plakata za nezavisnu kulturnu scenu, za što su nagrađeni na festivalima Dan D (Zagreb, 2014) i Mikser (Beograd, 2015). Samostalno se bavi dizajnom publikacija za institucije u kulturi.

SVEN 01 (1)

najčitanije