Denisu Vidoviću književna nagrada „Korzo slova“

imp

Skulptura ''korzo Slova''

Pobjednik književnog natječaja ”Korzo slova” Društva hrvatskih književnika u 2022.godini za najbolju neobjavljenu knjigu autora s područja Sisačko-moslavačke županije je sisački autor Denis Vidović sa zbirkom humorističnih priča ”Reda mora biti”.

 

Odlučilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Tihana Petrac Matijević i Siniša Matasović.

 

Denis Vidović našao se treću godinu uzastopce u finalnom izboru natječaja, svaki put s različitim rukopisom. Ove godine je dodatno potvrdio svoj spisateljski talent, što mu je u konačnici osiguralo nagradu. Ranije je u svojoj karijeri objavio roman ”Normalni ljudi” i dvije knjige aforizama, ”Podilaženje lijenosti” i ”Aforizmi i ostale nuspojave.” Ovo će mu biti premijerna zbirka priča.

 

„Nakon dodatnog čitanja i konzultacija, lako smo došli do zaključka da je Vidovićeva zbirka ove godine odskočila kvalitetom. Odluku je olakšala činjenica da je i prethodne dvije godine bio u najužem krugu finalista s posve različitim rukopisima prijavljenih knjiga.
S druge pak strane, odluku je otežala činjenica i malo smo dvojili iz razloga što je Denis praktički stalno prisutan na gotovo svim okupljanjima i događajima ogranka, vođeni mišlju kako bi ljudi mogli pomisliti i zaključiti: “eto, nagrađuju samo svoje poznanike i prijatelje”, ali sve dileme je presjekla kolegica Lovrenčić ustvrdivši da ga ona privatno ne poznaje i da nemamo pravo zakinuti Denisa samo zato što je aktivan i angažiran, naprotiv da mu to može biti samo plus i argument više.
Denisu iskrene čestitke, nagradu je nedvojbeno zaslužio!“, rekao je Siniša Matasović.

 

Nagrada se sastoji od pripadajućeg priznanja, tiska nagrađenog rukopisa u nakladi Društva hrvatskih književnika i istoimene skulpture ”Korzo slova”, rad akademske kiparice Irene Škrinjar. Nagradu ”Korzo slova” moguće je primiti samo jednom.

 

 

Foto – Društvo hrvatskih književnika – Ogranak Sisačko – moslavačke županije

najčitanije