Dani turskog filma u Sisku

Dani Turskog Filma

Medžlis islamske zajednice Sisak organizira Dane turskog filma u Sisku koji će se održati od 3. do 6. lipnja.

 

Dane turskog filma organiziraju Veleposlanstvo R Turkiye u Hrvatskoj, Kulturni centar Yunus Emre u suradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Sisak. Sve projekcije su besplatne i održavaju se u Kongresnoj dvorani Islamskog kulturnog centra u Sisku.

 

Prva projekcija je animirani film „Svemirska ekipa“ (Rafadan Tayfa) namjenjen za najmlađe uzraste u subotu (03.06.2023.) s početkom u 14:00 sati.

 

Isti dan u subotu (03.06.2023.) s početkom u 18:30 sati je projekcija filma „Zrno pšenice“ (Buğday Tanesi). Film je inspiriran životom istanbulskog izaslanika u Velikoj narodnoj skupštini Turske, Serkana Bayrama, koji je odlučio krenuti u borbu protiv marginalizacije i nepravde.

 

Treća projekcija je film „Šampion“ (Bizim Için Sampiyon) u ponedjeljak (05.06.2023.) s početkom u 18:30 sati.  Biografska drama prati životni san Halisa Karataşa (Ekin Koç), turskog džokeja iz anadolijske provincije koji dolazi u Istanbul s namjerom da postane šampion konjskih utrka.

 

Četvrta projekcija je film „Miris moje kćerke“ (Kızım Gibi Kokuyorsun) u utorak (06.06.2023.) s početkom u 18:30 sati.U emotivno dirljivom filmu, susreće se troje stranaca čiji su životi uništeni tragičnim događajima i oni zajedno kreću na put potrage za snagom i nadom.

 

„Pozivaju se sugrađani da svojim odazivom poprate Dane turskog filma i uživaju u turskoj kinematografiji“, poručuju organizatori.

najčitanije