Dani jazza Damira Kukuruzovića

imp

251020211635198444.jpeg

Tradicionalni Siscia Open Jazz & Blues Festival ove se godine od 4. do 10. srpnja nastavlja pod imenom Dani jazza Damira Kukuruzovića, uglednog jazz gitarista, najzaslužnijeg za upisivanje Siska u glazbenu kartu Europe, koji je umro potkraj prošle godine.

Osim što se na taj način nastavlja tradicionalna glazbena manifestacija, čuva se i sjećanje na gitarističkog jazz virtuoza, dobitnika najviših nagrada za jazz glazbenike, te Nagrade grada Siska za životno djelo.

Nakon smrti Damira, ali i potresa koji je uništio prostor u kojem je djelovao Siscia jazz klub s festivalom nastavlja Damirova supruga Marijana Barišić koja je istakla najavljujući Dane jazza, kako su, uz pomoć sponzora, uspjeli i ove godine pripremiti kvalitetan festivalski program.

dani jazza 4

Festival će se od 4. do 10. srpnja održati u dvorištu sisačkog Gradskog muzeja, a nastupit će jazz sastavi Swing Again (4. 7.), Dixieland band Čakovec (5. 7.), The Cool Jazz Duo Branko Bogunović & Bogart (6. 7.) Mavi Kan (7. 7.), Big band Požega (8. 7.), Martine Thomas & Black Coffee (9. 7.) i Kaj Te Briga (10. 7.)

‘Budući da se jazz u Hrvatskoj danas mora tražiti svijećom, ovaj festival ima posebno značenje. U Sisku se publika ne može prevariti i ovdje nastupaju najbolji’, rekao je virtuoz na violini Bruno Urlić, te najavio promociju jazz albuma ‘Smile’.

dani jazza 3

Jazz publicist Dinko Husadžić Sansky, koji je o Kukuruzoviću napisao dvije knjige, predstavio je unikatnu fotomonografiju o umjetniku, uz želju da se uskoro objavi. Kako je rekao, iako ovogodišnji festival iz poznatih razloga neće ugostiti poznata svjetska imena jazza, predstavljat će reprezentativni presjek domaće jazz scene.

dani jazza 2

najčitanije