Dani češke kulture u Sisku

imp

261020211635241406.jpeg

Češka beseda Sisak i ove godine, osmu godinu za redom, organizira Dane češke kulture u Sisku, koji će se održati 14. i 15. rujna.
U petak, 14. rujna u 19 sati, u prostorijama Češke besede Sisak, na Trgu grada Heidenheima 1, bit će predavanje i bit će otvorena izložba pod nazivom Karel Čapek: pisac, humanist i vizionar, u čast sjajnog češkog književnika Karela Čapeka, a ove godine se navršava 80 godina od njegove smrti. Nakon predavanja i izložbe, članovi kazališne skupine Češke besede Sisak izvest će i ulomke iz predstave Poštarska bajka.
U subotu, 15. rujna s početkom u 19 sati, u sisačkom Kazalištu 21 održat će se program pod nazivom Večer pjesme i plesa, tijekom kojeg će nastupiti pjevačke, folklorne i glazbene skupine Čeških beseda iz Virovitice, Zagreba i Siska.
Cilj Dana češke kulture u Sisku je pridonositi očuvanju češke tradicije među sisačkim Česima i Siščanima čeških korijena, propagirati češku kulturu te doprinositi multikulturalnosti Siska.
Pokrovitelji Dana češke kulture u Sisku su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Grad Sisak, a ulaz na sve programe je slobodan.

najčitanije