Čudovište iz ormara, Vuk i sedam kozlića, Kratki izlet i Princeza Zahra danas na Maslačku

imp

261020211635234414.jpeg

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala dječjih kazališta Maslačak danas na kazališne daske donosi čak četiri predstave.
Prvi na pozornicu Kazališta 21 u 10 sati izlazi ekipa Udruženja “Pozorište mladih Tuzle”, Tuzla BiH, s predstavom Čudovište iz ormara.
Tekst za predstavu „Čudovište iz ormara“ nastao je na osnovu animiranog filma „Monsters, Inc“ i bavi se dilemama i strahovima djece koja vrlo često i ostaju sama u stanovima, kućama, sobama. Njihove misli su ponekad najveći prijatelj a nekad i najveći neprijatelj. Jednog dana, čudovišta iz ormara su zaboravila zatvoriti vrata od ormara, te se jedna djevojčica ušunjala unutra s ciljem otkrivanja nepoznatog joj svijeta. Predstava progovara o predrasudama i važnosti stjecanja znanja prije donošenja zaključaka i stavova te u konačnosti poticanja djece na stvaranje prijateljstva.
Tekst i režija: Amila Beširević, Samira Mujabašić i Lejla Sinanović.

CUDOVISTA-1
Od 11 sati u Domu kulture Baletni studio Gradskog kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca ispričat će priču „Vuk i sedam kozlića“. Poznatu priču otplesat će plesači Baletnog studija pod vodstvom Martine Maričić. Bogatom scenografijom, prekrasnim kostimima uveselit će najmlađu sisačku publiku.

vuk i sedam kozlića
Od 13.30 sati u Kazalištu 21 možete na „Kratki izlet“ uz SKAD Gradsko kazalište Požega.
Predstava je nastala na motivima romana Kratki izlet Antuna Šoljana i progovara o grupi mladih ljudi koji su krenuli na izlet. Nakon niza peripretija u autobusu dolaze u hotel koji ne ispunjava njihova očekivanja. Predstava je namijenjena učenicima srednjih škola.

kratki izlet
Posljednji na kazališne daske danas izlazi Teatar Del Arte Bitola iz Makedonije. S početkom u 19 sati izvest će predstavu Princeza Zahra.
Princeza Zahra je dječja bajka temeljana na orijentalnom folkloru. Predstava je edukativna i zabavna, upotpunjena humorom i veselim dječjim pjesmama. Režiju potpisuje Bojan Stojkov.

princeza zahra

najčitanije