„Crvenkapica – istinita priča“ Scene Sisak na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

imp

Crvenkapica 1

Ovoga vikenda u Vodicama održava se 62. festival hrvatskih kazališnih amatera na kojemu Sisak i Sisačko – moslavačku županiju predstavlja Scena Sisak.

 

Nastup na festivalu izborili su s novom predstavom “Crvenkapica – istinita priča”. Festival hrvatskih kazališnih amatera je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina, čija je zadaća poticati razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i kazališne publike te prezentirati najkvalitetnija godišnja ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i u sklopu udruga Hrvata izvan Hrvatske. Festival obuhvaća sve kazališne poetike, od klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

Za odabir predstava koje sudjeluju na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera zadužen je stručni žiri, a evo kako je sisačku Crvenkapicu opisala selektorica festivala, Dr. Dubravka Crnojević-Carić:
“Scena Sisak realizirala je osebujnu, a duhovitu predstavu koju se prati u jednom dahu. Riječ je o obradi poznate bajke, gdje su sve uloge promijenjene, pa tako i one rodne, a sve u skladu s novim „novim“. Grupa se poigrava konvencijama: od samog uvodnog dijela – u kojem, poput završnog prizora u Gogoljevom Revizoru, ili, kao u nekom „traileru“ ili „teaseru“ što najavljuje najnoviji film, sažima radnju komada; pa do atipičnog naklona glumaca na koncu izvedbe. Izvođači su iskusni, karakterizira ih visoka razina scenske zaigranosti, ali i lucidnog humora zahvaljujući kojem progovaraju kritički o suvremenom trenutku. Predstava je i vizualno dorađena, bogata je plesnim brojevima, a ritmički i dramaturški precizno koncipirana” – stoji u odluci selektorice.

Na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, Scena Sisak sa svojom će predstavom nastupiti u subotu 28. svibnja.
Za sudjelovanje na kazališnom festivalu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture odabrano je 20 kazališnih skupina iz svih dijelova Hrvatske, a prosudbeno povjerenstvo, u završnici Festivala 29. svibnja, proglasit će nagrađene u devet kategorija.

 

Sceni Sisak želimo puno uspjeha!

najčitanije