Čitateljski klub za slijepe

imp

261020211635274776.jpeg

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak u suradnji s Udrugom slijepih Sisak osniva Čitateljski klub za slijepe i slabovidne osobe smatrajući da je knjižnica dobro mjesto za susrete slijepih i slabovidnih osoba obzirom na tehničku i stručnu pomoć koju nude educirani knjižničari te zvučne knjige koje posjeduje u svom knjižničnom fondu.
Stoga će u srijedu, 4.studenog, u 12 sati u Odjelu za odrasle gostovati predsjednik Hrvatskoga saveza slijepih, ravnatelj i glumac Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život – Vojin Perić.
Misija naše knjižnice je da postanemo javna ustanova koja svojim djelatnostima osigurava pristup znanju, informacijama kao i kulturnim sadržajima sa svrhom obrazovanja, informiranja, korištenja slobodnog vremena slijepim i slabovidnim osobama, ali i svih onih svih onih osoba kojima iz nekog razloga nije dostupan standardni tisak (teško pokretne, nepokretne osobe, osobe koje imaju disleksiju, disgrafiju i sl.) – poručuju iz Knjižnice.
Trenutačno Zbirka zvučnih knjiga koja je utemeljena 2012. s ciljem provođenja nove usluge namijenjene prvenstveno slijepim i slabovidnim osobama, ali i svima onima koji ne mogu čitati crni tisak sadrži 138 naslova zvučnih knjiga na CD-ima, taktilne slikovnice i knjige na brajici.

najčitanije