„Čitanje je zakon“

pm

261020211635285841.jpeg

Nacionalno natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3.-8.razreda, koje se održava u Sisku, zakazano je za sutra, 13. studenog u 16 sati i u petak, 14. studenog, u 9 sati u Glazbenoj školi Fran Lhotka.
Cijela priča počela je 2008.godine, kada su sisačke knjižničarke, nadahnute jednim nizozemskim projektom za poticanje čitanja, organizirale prvo gradsko čitanje naglas za učenike osnovnih škola. Namjera je bila početi s natjecanjem na gradskoj razini, a zatim krenuti nacionalno, kako bi sudjelovao sve veći broj mladih ljudi i djece.
Ovo sisačko Natjecanje u čitanju naglas čiji je moto „Čitanje je zakon“, postalo je središnji događaj Mjeseca hrvatske knjige, uz podršku Ministarstva kulture i Agencije za odgoj i obrazovanje. Organizatori događaja su sisačka knjižnica i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničnog društva.
Cjelokupni nastup čitanja naglas traje pet minuta, a titulu pobjednika/ce odnosi onaj tko najrazgovjetnije pročita ulomak iz knjige po vlastitom izboru uz najbolju prezentaciju.
U četvrtak će u komisiji sjediti Ljiljana Sabljak, Sonja Zubović i Jasmin Novljaković, dok će starije natjecatelje ocjenjivati Silvija Šesto, Silvije Vadla i Damir Ivanković.

najčitanije