Četiri filma na prvom Star Gardensu

Star Gardens

Kraj ljeta donosi nam novo, 10. izdanje Star Film Festa, a u festival će nas uvesti Star Gardens. Ova ljetna tradicija se ove godine nastavlja na staroj, ali i novoj lokaciji. Prvo izdanje ovogodišnjeg Star Gardensa održat će se u subotu, 19. kolovoza po prvi puta na jezercu Željezara (Slovenski trg 109) s početkom u 21:00.  Gledaju se kratki filmovi nagrađeni na prošlogodišnjem izdanju Star Film Festa – dobitnik nagrade za najbolji studentski film animirani Nowhere (r. Asaki Nishino), dobitnik nagrade za najbolji regionalni film – Divljač (r. Bojana Babić), najbolji dokumentarni film 9. SFF-a – Killer dog (r. Alexander Lemus) i dobitnk nagrade za najbolju montažu – Krotki (r. Jovan Dimoski), a nakon projekcija, uz druženje i opuštanje za dobru atmosferu će se pobrinuti DJ BROOX iz Rijeke.

 

Nowhere  / Asaki Nishino / 2022 / Japan / animirani / 8’

Iako se osjećam kao da živim u sadašnjosti, ovdje, mislim da cijelo vrijeme nisam nigdje. I u nigdje, nalazim sada i ovdje.

 

Divljač / Bojan Babić / 2020 / Srbija / igrani / 16’

Tri žene krišom napuštaju rodno selo i odlaze u lov na divljeg vepra. Uz svaki novi pucanj, otkrivaju strast prema drugačijem plijenu.

 

Killer Dog / Alexander Lemus / 2022 / Španjolska / eksperimentaln / 12’

‘Killer Dog’ prati Chispersa nekoliko dana nakon njegovog prvog ubojstva. Što ga je nagnalo da počini ovaj zločin? Kakav je Chispers u svojoj svakodnevici? Ovaj dokumentarac kombinira operu, istiniti zločin,verité stil i produbljuje našu percepciju te konstrukciju uma naših ljubimaca kroz život psa.

 

Krotki / Jovan Dimoski / 2022 / Srbija / igrani / 22’

Lukica traži posao, muva se po ulici s društvom i zaljubljen je u curu koja pornografijom zarađuje za život.

najčitanije