Češki Gaudeamus u Kazalištu 21

st

261020211635277057.jpeg

Folklorni ansambl Gaudeamus iz Češke Republike nastupit će, u sklopu svoje hrvatske mini turneje, i u sisačkom Kazalištu 21.
Folklorni ansambl Gaudeamus iz Praga djeluje od 1949. godine pri Ekonomskom sveučilištu u Pragu, a njegovi članovi su studenti i diplomanti Ekonomskog, ali i drugih praških sveučilišta. Gaudeamus ima plesnu, glazbenu i pjevačku skupinu te se fokusira na kazališnu obradu češke narodne umjetnosti – plesova, pjesama i običaja. Kako bi se približili današnjoj publici, u svojim nastupima spajaju tradiciju i suvremenost. Repertoar Gaudeamusa karakteriziraju neobične obrade, humor i veliko oduševljenje izvođača. Ansambl surađuje s kreativnim profesionalcima, a njihove koreografije obogaćuju nošnje iz raznih krajeva Češke i raznovrsni plesni kostimi. Redovito nastupaju na folklornim festivalima diljem Češke Republike te uspješno prezentiraju češki folklor na festivalima u Irskoj, Portugalu, Turskoj, Slovačkoj, Ukrajini, Bosni i Hercegovini, Poljskoj, Litvi, Estoniji i Italiji.
Gaudeamus će u Hrvatskoj imati pet nastupa – 19. kolovoza u Zadru, 20. kolovoza u Ninu, 21. kolovoza u Sisku, a 22. kolovoza u Daruvaru i u Lipovljanima na Lipovljanskim susretima. Njihov sisački nastup održat će se u petak, 21. kolovoza, u Kazalištu 21, u organizaciji Češke besede Sisak. Program počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

najčitanije