“Budi fora, reci ne!“

pm

261020211635281473.jpeg

Edukativan film o opasnostima maloljetničke zlouporabe alkohola “Razmisli – Treba znati stati” prikazan je sisačkim sedmašima i osmašima u sklopu nacionalne kampanje odgovornog konzumiranja “Razmisli” Zagrebačke pivovare. Ovaj film djelo je Roberta Knjaza, a nastao je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje potaknuto problemima s kojima se suočavaju maloljetnici kada zloupotrebljavaju alkohol.
“Razmisli – Treba znati stati” zamišljen je kao nastavni materijal za edukaciju u sklopu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, a okupio je mnogobrojne stručnjake i poznate osobe poput Enisa Bešlagića i Željka Pervana koji su upozorili na opasnosti koje donosi prekomjerna konzumacija alkohola u maloljetničkoj dobi.
Ambasadorica projekta, popularna glazbenica i voditeljica Ida Prester obratila se učenicima kako bi dodatno istaknula važnost sprječavanja rane i učestale konzumacije alkohola kod maloljetnika. Uz zabavu i smijeh, ali i tužne priče, predstavnici filma se nadaju da su barem malo doprijeli do mladih ljudi i poslali im poruku da “budu fora i kažu NE alkoholu“.

najčitanije