Božica Brkan na Stihovnici Siska

ibb

261020211635245996.jpeg

Stihovnica Siska u subotu 14. travnja s početkom u 19 sati, kao glavnu gošću večeri, predstavlja svestranu i nagrađivanu književnicu Božicu Brkan. Gošća će sa Siščanima podijeliti dio svoga bogatog poetskog repertoara na književnom standardu, ali i na dijalektu. U nastavku večeri svoje pjesme mogu predstaviti i ostali zainteresirani autori.

Božica Brkan književnica je, novinarka, blogerica, urednica i nakladnica. Više od tri desetljeća profesionalno je radila kao novinarka (dobitnica je i godišnje nagrade HND-a Marija Jurić Zagorka za najbolje uređen novinski prilog, Vrt Večernjeg lista za 2000.). Predavala je stilistiku na komunikologiji Hrvatskih studija.

Autorica je i brojnih visokonakladnih kuharica, ljubića, kolumna i blogova koji su joj priskrbili naziv čuvarice baštine i pionirke-gastrospisateljice.
Piše standardnim hrvatskim književnim jezikom i zavičajnim kajkavskim, moslavačkom kekavicom. Proza i poezija nagrađivane su joj brojnim nagradama, objavljivane u časopisima, zbornicima i antologijama te prevođene na engleski, njemački, španjolski, bugarski, esperanto i čakavski.

Stihovnica Siska održat će se u prostoru Matice hrvatske Sisak.

najčitanije