Božić u muzeju

ibb

261020211635249513.jpeg

Gradski muzej Sisak i ove godine održava tradicionalni program Božić u muzeju, namijenjen svim generacijama. Program obuhvaća predavanje o tradiciji obilježavanja Božića našeg kraja te niz edukativno-kreativnih radionica koje će se održavati do 22. prosinca 2017. godine, u  prostorijama Gradskog muzeja Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku.

Radionice sa školskom i vrtićkom djecom održavaju se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak te će se organizirati i prikupljanje sredstava za osobe u potrebi uoči nadolazećih blagdana.

Raspored događanja:

Predavanje i prezentacija
7. prosinca 2017. u 19,00 sati

Voditelj: Katica Mrgić, viša kustosica Etnografskog odjela Gradskog muzeja Sisak i Jasminka Luketić Domitrović, autorica novih božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja

Predavanje o tradiciji obilježavanja Božića Posavine i Pokuplja te prezentacija novih božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja.

Radionica izrade božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja za odrasle
14. prosinca 2017. u 18,00 sati

Voditelj: Jasminka Luketić Domitrović

Kreativna radionica izrade božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja. Radionica je namijenjena srednjoškolskim i starijim uzrastima.  Broj sudionika za ovu radionice je ograničen te je nužna prijava sudionika na adresu elektroničke pošte marijan.bogatic@muzej-sisak.hr.

Božić u Muzeju
21. prosinca u 17,30 sati

Voditelj: Tea Fumić, muzejska pedagoginja- pripravnica i Marijan Bogatić, viši muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak

Radionica je namijenjena djeci vrtićke dobi i nižim razredima osnovne škole koji će zajedno sa svojim roditeljima/pratiteljima izrađivati ukrase kojima će se okititi muzejsko božićno drvce. Svih ovih godina nas je posjećivao i Djed Božićnjak, stoga očekujemo njegov posjet i ove godine s prigodnim darovima za najmlađe sudionike ove radionice. Broj sudionika za ovu radionice je ograničen te je nužna prijava sudionika na adresu elektroničke pošte marijan.bogatic@muzej-sisak.hr.

najčitanije