Bogat program ovogodišnjeg izdanja Star Film Festa

nn

261020211635242093.png

Star Film Fest, poznati sisački filmski festival, ove godine obilježava se po peti put. Tako će i ove godine, u trajanju od 30. kolovoza do 1. rujna, posjetitelji moći sudjelovati u brojnim radionicama, koncertima i projekcijama filmova, sve u organizaciji članova Kino klub Sisak i brojnih volontera kojima je želja svake godine ponuditi što kvalitetniji program.

Sve počinje 30. kolovoza na prostoru Starog grada, gdje ćete moći prisustvovati otvorenju izložbe ”Transmedijalnost kadra – izbor iz filmskih ciklusa” autorice Dore Hanžek, a vrlo brzo nakon toga i samoj svečanosti otvaranja 5. Star Film Festa. Program će zaokružiti brojne projekcije natjecateljskih filmova te koncert Obradović – Tixier Duo kao poslastica za kraj prve filmske večeri. Također, na sam dan otvaranja festivala, organiziran je prijevoz za posjetitelje, tj. vožnja brodom od Malog kaptola prema Starom gradu, i to uz filmsku glazbu, u kombinaciji Martine Sabljak i Darka Ružeca.

Idućeg dana, posljednjeg dana kolovoza, festival se seli u prostor Kazališta 21. Nakon jutarnjeg razgibavanja u prirodi, na repertoaru je radionica snimanja iz zraka s Tomislavom Šebaljem kao voditeljem grupe, a za dobru glazbenu atmosferu pobrinut će se acoustic jam session u vanjskom prostoru kazališta. Tog petka, posjetitelji će moći uživati i u radionici Slackline – hodanje po užetu, kao i na radionici “Glumačka priprema i koncentracija” koju je za polaznike pripremio Goran Grgić. Slijedi nastavak natjecateljskih projekcija, a očekuje vas i film Osmi povjerenik te koncert Bang Bang-a.

Poslijednjeg dana festivala, 31. rujna, program otvara prezentacija “Mokri kolodij” koju će voditi poznati sisački fotograf Miroslav Arbutina Arbe. Tijekom dana će biti organiziran još jedan acoustic jam session, popodnevne sate upotpunit će javna rasprava “Žene u filmu”, a nešto kasnije posjetitelji će moći prisustvovati filmskom kvizu općeg znanja KOZa kojeg će voditi stand-up legenda Goran Vugrinec – Goc. Slijede preostale projekcije, film Comic Sans te proglašenje pobjednika ovogodišnjeg festivala. Večer donosi koncert grupe 4Head, ali i gosta iznenađenja.

Važno je napomenuti kako svi posjetitelji ostvaruju pravo na 40% popusta prilikom kupovine povratne karte za Sisak HŽ putničkim prijevozom, iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Također, osim broda kojim možete doći do Starog grada, organiziran je i autobus koji polazi s autobusne stanice kod „Name“. Ukoliko ste pak u potrazi za smještajem, možete se javiti uredu za goste na e-mail sff.hospitality@sfilmfest.com, koji će vam osigurati smještaj u Sisku po sponzorskim cijenama.

Više informacija o Star Film Festu pronađite ovdje.

PROGRAM

najčitanije