Biciklijada po industrijskoj baštini

ibb

261020211635241161.jpeg

U sklopu manifestacije Dani industrijske baštine u subotu, 22. rujna, na rasporedu Biciklijada po industrijskoj baštini, koja iz godine u godinu dobiva na popularnosti i okuplja sve veći broj sudionika.

Sudjelovanje u biciklijadi se ne naplaćuje, a uključuje bicikliranje zadanom rutom dužine 30-ak kilometara, tijekom koje se organiziraju predavanja o objektima industrijske baštine kraj kojih se prolazi: Munjara, Stara pivovara, Park skulptura, Prostor instituta, Željezara, Brodocentar. Start je u 10 sati kod Malog kaptola.

Organizatori, Turistička zajednica Grada Siska i Gradski muzej Sisak napominju da staza nije zahtjevna te da je biciklijada rekreativnog karaktera – stoga se bilo koji oblik natjecanja ili prebrza vožnja koja bi mogla utjecati na samu brzinu bicikliranja neće tolerirati niti odobravati. Svi sudionici moraju se pridržavati prometnih pravila, kao i uputa redara biciklista. Vozi se u koloni po jedan ili dva, ovisno o odluci organizatora, a na način da se ne ugrožava promet na cesti. Obavezno je korištenje kacige.

Pravo nastupa imaju svi oni koji osjećaju da mogu odpedalirati zadanu rutu. Prije samog starta biciklijade svaki sudionika mora potpisati da vozi na vlastitu odgovornosti, da svaku štetu na biciklu, sebi ili trećoj osobi, snosi u vlastitom trošku kao i u ostalim pravnim postupcima.

Maloljetnici mlađi od 16 godina mogu sudjelovati u biciklijadi uz obavezan potpis roditelja ili staratelja te uz pratnju roditelja ili druge punoljetne osobe.

Organizator će omogućiti podjelu osvježavajućih napitaka na dvije točke stajanja, a hranu će si sudionici osigurati sami.

najčitanije