Besplatan ulaz u Holandsku kuću i Gradski muzej povodom Međunarodnog dana muzeja

mradenovic

261020211635207370.jpeg

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, održat će se i ove godine, ali u skladu s preporukama i ograničenjima vezanim uz pandemiju virusa Covid-19.
„Prije tri tjedna otvoreni su svi muzeji i moram reći da posjetitelja ima, pogotovo u prostorima Holandske kuće. Povodom Međunarodnog dana muzeja, u Gradskom muzeju u Tomislavovoj može se pogledati gostujuća izložba iz Arheološkog muzeja Istre, također je tu i naš stalni postav. U Holandskoj kući, također stalni postav posvećen industrijskoj baštini, kao i prostor zbirke Kraker. Mi i dalje djelujemo u lokalnoj javnosti. Bitno nam je da je muzej otvoren jer je dio zajednice, govori o našem identitetu, bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini grada“, rekao je ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan.
Gradski muzej Sisak i Info-centar industrijske baštine Holandska kuća moći će se posjetiti bez naplate ulaznice, a za sve posjetitelje smanjene su cijene svih publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak za 50%.

Prikupljanje dječjih kreativnih radova

Muzej se i ove godine uključio u aktivnosti vezane uz edukativnu akciju Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva čija je ovogodišnja tema „Ljubav“. Naziv pod kojim se Gradski muzej Sisak uključuje u akciju je ”Ljubav prema znanju”, a zbog novonastale situacije uzrokovane virusom Covid-19 provest će se na nesvakidašnji način. Iako naši najmlađi korisnici nisu bili u mogućnosti posjećivati muzeje, znamo da su i u svojim domovima bili jako kreativni te izradili mnoštvo radova. Stoga vas Muzej poziva da mu pošaljete radove svojih mališana kako bi ih mogli predstaviti javnosti putem izložbe.

najčitanije