Autentični zvuk povijesnih orgulja na 15. Ars Organi Sisciae

imp

251020211635198750.jpeg

Nakon kratke pauze, festivalska sezona Hrvatske udruge Ars Organi Sisciae nastavlja s programom 15. međunarodnog orguljaškog festivala Ars Organi Sisciae od 11.-20. lipnja.

Festival otvara koncert Mattea Ivana Rašića, tenora i Alena Kopunovića Legetina, orguljaša u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka u Glini, u petak 11. lipnja.

U crkvi sv. Antuna Padovanskog u Voloderu su povijesne orgulje iz 1863. godine, domaćeg graditelja Antuna Šimenca koji je izgradio i nekada znamenite orgulje koje smo prije Domovinskog rata imali u nekadašnjoj crkvi u Gori. Na njima će koncertirati orguljašica Eva Kirchmayer Bilić uz sopranisticu Nikolinu Pinko-Behrends i Martinu Kutnar na violini.

Blagdan sv. Antuna i Dan Grada Hrvatska Kostajnica koncertom će uveličati trubač Marin Zokić i orguljašica Elizabeta Zalović u crkvi sv. Antuna Padovanskog.

Međunarodnu dimenziju ovog festivala ove će godine realizirati koncertima sjajnih međunarodnih glazbenika koje će pred publikom uživo prenijeti u crkvama u Sisku i Petrinji. U Sisku će, u crkvi sv. Marije kraljice mira, publika slušati koncert Deborah Hödtke s orgulja Katedrale u Eichstättu (Njemačka), a u crkvi sv. Lovre u Petrinji, koncert ponajboljeg austrijskog orguljaša Johannesa Zeinlera iz Jesuitenkirche u Beču.

15. izdanje međunarodnog orguljaškog festivala Ars Organi Sisciae završava 20. lipnja u Bazilici sv. Kvirina u Sisku gdje ćemo imati priliku čuti i praizvedbu skladbe Buđenje prirode u praskozorje jednog od prvaka suvremene hrvatske glazbe – Borisa Papandopula.

AOS-programAOS

najčitanije