„Apstraktne slike“ Deana Zlovolića u Domu kulture

imp

261020211635256698.jpeg

U galeriji Sv. Kvirin sisačkog Doma kulture večeras će u 19 sati biti otvorena izložba radova slikara Deana Zlovolića pod nazivom “Apstraktne slike”.
Izložba poziva na dijalog s onim dijelom smislene realnosti koji ne možemo vidjeti niti opisati, ali znamo da postoji. Izložbeni koncept predstavlja sliku u njenim ‘običnostima’, grubostima, nejasnoćama i preklapanjima, izvedenu bojom i potezom kao preostalim dokazima tehničkih, ‘slikarskih’ procesa.
Iz teksta Barbare Vujanović: “Svakako, ono što prepoznatljivo određuje Zlovolićev karakter je pomno diferenciranje tema i njihovih podtema. Temu koju je jednom apsolvirao, zamjenjuje podtemom koja je na nekoj slici bila tek popratna dionica glavne preokupacije. Svakako bih se ovdje pozvala na prethodno tumačenje Stanka Špoljarića koji je svojedobno zaključio sljedeće o Zlovolićevom radu: „Niz zajedništva provlači se u kontinuitetu izraza, faze nisu ostavljene bez ostatka. Ranije možda nebitno postaje dominanta, a akcenti nekog ciklusa tek su zabilješka u drugom.“ “
Dean Zlovolić je rođen 1971. godine u Sisku. Član je HDLU-a od 2004. godine. Živi i radi u Žažini i Sisku. U svom radu propituje medij slike. Radovi mu nastaju često u zatvorenim ciklusima koji se baziraju na repeticiji i sublimiranoj ekspresivnosti, koristeći istovremeno apstraktan i figurativni vizualni jezik. Od 2016. godine jedan je od članova organizacijskog tima Festivala ulične umjetnosti ”Re:Think”, Sisak. Do sada je realizirao niz samostalnih i grupnih izložbi.
Izložba ostaje otvorena do 11.04.

Link na FB event: https://www.facebook.com/events/403177716728270/

najčitanije