Ansambl Cadenza otvara KULturno ljeto KKV-a

imp

261020211635268727.jpeg

Kažu da s prvim danom lipnja počinje ljeto, a nama u Sisku je to znak da starta KULturno ljeto.
U mjesec i pol dana trajanja, znači sve tamo do polovice srpnja, Siščanima nudi bogat program u sklopu kojeg ćemo vidjeti prosesionalne ali i amaterske dramske i plesne predstave za djecu i odrasle. Bit će i koncerata, uz rock koncert bit će i koncert klasične glazbe koji i otvara ovogodišnje KUL ljeto.
U atriju Starog grada u srijedu,1.lipnja, nastupa Ansambl Cadenza iz Zagreba. Nakon godina nastupanja na najcjenjenijim pozornicama u zemlji, kvartet je zabilježio veliki inozemni uspjeh na gostovanju u Belgiji, u Bruxellesu 2012., te na gostovanju u Bergamu, u Italiji 2013. u čuvenoj dvorani „Alfredo Piatti“. Ovim koncertima kvartet nastavlja niz koncerata pod naslovom „Glazbene iskrice“ na kojima predsatvlja djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, a u Sisku će se među ostalim, moći ćuti djela A.Dvoraka, G.Sollima, W.A.Mozarta, A.Piazzole i drugih.
Koncert u Starom gradu počinje u 21 sat,a do Starog grada moći ćete i brodom Juran i Sofija koji ispred Malog Kaptola kreće u 20.30 sati.
Koncert je besplatan, kao i svi programi u sklopu kulturnog ljeta, ali je potrebno svoje mjesto rezervirati na vrijeme, broj telefona za rezervacije je 527-479. U slučaju kiše program će se održati u Kazalištu 21.

najčitanije