20. lipnja počinje 13. izdanje Siscia open jazz & blues festivala

nn

261020211635243729.jpeg

‘Siscia jazz & blues festival’ jedinstvena je glazbena manifestacija koja već iz godine u godinu, dugih 13 godina, u Sisak dovodi velika hrvatska i inozemna glazbena imena.

U ovom će tjednu zaživjeti ljetna pozornica sisačkog Jazz cluba jer započinje 13. izdanje Siscia open jazz & blues festivala, a u danima održavanja, od 20. lipnja do 11. srpnja, imat ćemo priliku uživati u osam sjajnih koncerata – najavio je začetnik i organizator festivala, Damir Kukuruzović.

“Naš klub i festival posebni su po tome što je ovdje glazba na prvom mjestu, a ne samo podrška drugim manifestacijama. Osim toga, zahvaljujući prijateljima i osobnim vezama uspijevamo dovesti vrhunske jazziste, jer inače cijenu njihova gostovanja, unatoč sponzorstvu Ministarstva kulture, Grada Siska, Sisačko-moslavačke županije i Ine, ne bi mogli platiti”, rekao je Kukuruzović, čijom se zaslugom Sisak i našao na glazbenoj karti Europe i svijeta.

Ove će godine na festivalu nastupiti Mirokado orkestar koji festival i otvara ove srijede, zatim Kristijan Beluhan & Julije Njikoš Quartet, Songkillers, Matea Lovričević & Friends, Swingover Band, Gaja Udović & Just Friends, The Greenhil Boys, Martine Thomas & Black Coffee, te Stochelo Rosenberg i Damir Kukuruzović Django group koji će festival zatvoriti 11. srpnja.

Naravno, nadolazaćeg jazz spektakla ne bi bilo bez pokroviteljstva Grada Siska, Ureda Župana i Sisačko-moslavačke žuoanije, te Ministarstva kulture Republike Hrvatske, ali i INA Rafinerije nafte Sisak.

Dodajmo za kraj da će, osim nastupa na sisačkom festivalu, Kukuruzovićev Django group održati i koncert 23. studenoga u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinaskog s uglednim nizozemskim gitaristom Paulusom Schaeferom.

FESTIVAL-POSTER-šetnica

najčitanije