18. dani glazbe Miroslava Miletića

imp

Ovogodišnji 18. dani glazbe Miroslava Miletića održavaju se 24. i 25. listopada u Koncertnoj dvorani Miroslava Miletića Glazbene škole Frana Lhotke u Sisak i donose dva koncerta.
U srijedu, 24. listopada 2018.g, u 19,30 sati u Glazbenoj školi Frana Lhotke održat će se svečani koncert na kojem će nastupiti: Ansambl Croazzolla Concertante, Gudački kvartet Cadenza Zagreb, Tihana Herceg Ivšić, mezzosopran i Lidija Ljubičić na flauti.
U četvrtak, 25. listopada 2018. g, u 19,30 sati u koncert će održati učenici Glazbene škole Frana Lhotke.
Festival se održava u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak i Glazbene škole Frana Lhotke Sisak, a pod pokroviteljstvom Grada Siska i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Ulaz na oba koncerta je slobodan.

Više o Miroslavu Miletiću……
Miroslav Miletić (Sisak, 22. kolovoza 1925. – Zagreb, 13. siječnja 2018.), skladatelj, violist, violinist, glazbeni pedagog, umjetnički voditelj, nakladnik. Rado je svirao, putovao, upoznavao ljude, usavršavao se i učio. Utemeljio je (1960.) i umjetnički vodio Gudački kvartet ˝Pro arte˝ koji je u 43 godine djelovanja održao, u domovini i doljem svijeta, više od dvije tisuće koncerata promičući suvremenu glazbu, osobito onu hrvatskih skladatelja. Miroslav Miletić dobitnik je brojnih značajnih nagrada: Zaklade Gaudeamus u Nizozemskoj za Koncert za violu i orkestar (1959.), Zlatni lav u Veneciji za glazbu za film Piko (1960.), dvije zlatne medalje u Verceliju za Diptih za violončelo i glasovir i Suitu in modo antico za flautu i glasovir (1967.), Vjesnikovu nagradu za glazbenu umjetnost ˝Josip Štolcer Slavenski˝ za skladbu Godišnja doba (2002.), Porin za životno djelo (2009.) Jedan je od najplodnijih, najviše objavljivanih i najčešće izvođenih hrvatskih skladatelja kod nas i u svijetu.

najčitanije