16. susret klapa u Sisku

Image0

Sisačke klape Kolapjanke i Kolapjani  i ove godine organiziraju SUSRET KLAPA U SISKU koji će se održati u subotu, 09. rujna s početkom u 19,30 sati u Društvenom domu INA Rafinerije nafte u Sisku.

 

Tako će u Sisku ponovo odjekivati klapska pjesma, a  Kolapjanke i Kolapjani će ugostiti ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, Stentoriu iz Daruvara, Lađarice iz Siska, muške klape Bošket i Grdelin iz Zagreba, te mješovitu klapu Kampaneli iz Donjih Kaštela. Nakon klapskih ljetnih događanja, sudjelovanja na festivalima, smotrama i koncertima u zemlji pa i u inozemstvu velika je čast i zadovoljstvo što su upravo ove klape u svom kalendaru odlučile izdvojiti vrijeme i sudjelovati na 16. SUSRETU KLAPA koji će se održati uz pokroviteljstvo Sisačko moslavačke županije i Grada Siska.

 

I ove godine zapjevat će sve redom odlične i nagrađivane  klape koje su većinom poznate našoj publici, a treba napomenuti da su neke od njih i ove godine ostvarile značajne uspjehe. Klapa Bošket je na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu osvojila prvu nagradu žirija i prvu nagradu publike, dok je na istom festivalu u kategoriji mješovitih klapa, klapa Kampaneli  osvojila prvu nagradu žirija. Klapa Neverin je na ovogodišnjim Večerima dalmatinske pisme osvojila prvu nagradu žirija i drugu nagradu publike.

 

Nema sumnje, sisačku publiku očekuje još jedan zanimljiv glazbeni događaj koji će okupiti ljubitelje klapske pjesme i za koji će se tražiti ulaznica više koje možete kupiti u knjižari i papirnici AMK po cijeni od 6 EUR.

najčitanije