15.Susret hrvatskih malih folklornih ansambala

imp

261020211635239747.png

Sisak će ovog vikenda, 10. i 11. studenoga, ugostiti najuspješnije vokalne sastave iz 11 hrvatskih županija s više od 350 pjevača u sklopu 15. Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava.
Riječ je o jednoj od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, koji ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog rada. 15. Susret bit će održan u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i Vokalnim ansamblom LIPE iz Siska pod pokroviteljstvom Županije sisačko-moslavačke i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i Grada Siska.
Dvodnevni program Susreta, koji će biti besplatan za publiku, predstavit će u dvorani Glazbene škole Frana Lhotke čak 25 vokalnih sastava. Oni će u natjecateljskom tonu izvesti repertoar od izvornog folklora do pjesama klasične literature te slobodnih stilova i žanrova, prikazujući bogatstvo vokalnog stvaralaštva iz različitih hrvatskih krajeva na jednom mjestu. Sisačko-moslavačku županiju ove će godine u natjecateljskom programu Susreta predstavljati Ženski vokalni sastav „Kraluž“ iz Budaševa te muška klapa „Kolapjani“ iz Siska dok će kao gosti programa nastupiti Pjevačka skupina Češke besede Sisak koja će izvedbama napjeva svojih čeških predaka predstaviti Sisak kao multikulturalan grad.
Prvog dana Susreta, u subotu 10. studenog, od 17.30 sati nastupit će sastavi u kategorijama IZVORNE PUČKE GLAZBE i FOLKLORNE GLAZBE iz Kupljenova, Velike Gorice, Starog Topolja, Glogovca, Bekteža, Ivanovca, Zadobarja, Požege, Garešnice, Vrbja, Rovišća, Budaševa, Čakovca, Karlovca, Garešnice, Dugog Sela, Ludbrega i Đurđevca.
Program drugog dana Susreta započet će u nedjelju 11. studenoga u 19 h, kada će u kategoriji KLASIČNE GLAZBE nastupiti sastavi iz Ivanca i Zagreba, dok će u kategoriji SLOBODNIH STILOVA I ŽANROVA sisačka publika imati priliku čuti sastave iz Koprivnice, Pleškovca, Zagreba, Siska i Konjščine.
Izvedbe sudionika pratit će Stručno povjerenstvo u sastavu: Irena Miholić, Krunoslav Šokac i Luka Vukšić koji će odabrati najuspješnije izvedbe u svakoj od 4 kategorije koncertnog programa. Program će završiti dodjelom priznanja i nagrada izvornim pučkim skupinama te dodjelom brončanih, srebrnih i zlatnih Plaketa Hrvatskog sabora kulture folklornim i sastavima klasične glazbe i slobodnih stilova i žanrova.

Plakat SHMVS 2018 - za JPGE-pozivnica

najčitanije