11. Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae

imp

„Orguljaška baština Sisačke biskupije” tema je 11. Međunarodnog orguljaškog festivala „Ars organi Sisciae” koji će se od 4. do 9. travnja 2017. održati u Sisku, Selima, Martinskoj Vesi, Petrinji i Voloderu.

U četvrtak, 4. svibnja u 18.30 sati u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji bit će otvorena izložba „Orgulje Heferer”. Koncert otvorenja bit će u 19.30 sati u župnoj crkvi Sv. Lovre, a nastupaju Antonija Dunjko, sopran, Branko Mihanović, oboa i Edmund Borić-Andler, orgulje.
U petak, 5. svibnja u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Voloderu u 19.30 sati bit će predstavljen nosač zvuka „Orgulje Sisačke biskupije – Voloder”, te koncert na kojem će nastupiti Martina Klarić, sopran i Mario Penzar, orgulje.
Bazilika sv. Kvirina u Sisku u subotu, 6. svibnja u 19.30 sati ugostit će mađarsku orguljašicu Agnesu Sztahuru.
U nedjelju, 7. svibnja u 19.30 sati u župnoj crkvi Sv. Martina, biskupa u Marinskoj Vesi koncert će održati Nina Kobler, sopran i gitara i Milan Hibšer, orgulje.
U župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Selima koncert će u ponedjeljak, 8. svibnja u 19.30 sati održati Ana Jembrek, sopran i Ljerka Očić, orgulje.
Posljednjeg dana festivala u utorak 9. svibnja u 19 sati u sisačkoj katedrali Uzvišenja Sv. Križa je misa zahvalnica. Pjeva Katedralni zbor pod ravnanjem mo. Jelene Blašković uz orguljsku pratnju Roberta Jakice.

najčitanije