11. izdanje Siscia open jazz&blues festivala

nn

261020211635267773.jpeg

“Kad se u Hrvatskoj priča o jazzu i dobroj glazbi, uvijek se prvo dotakne Siscia jazz cluba, a svi programi kojii se događaju ovdje su postali referenca za ostale jazz programe u Hrvatskoj”!

Ovim je riječima Damir Kukuruzović, najpoznatiji jazz perfomer u Hrvatskoj i organizator Siscia open jazz&blues festivala najavio ovogodišnji festival koji će se po 11. put održati na terasi Siscia jazz cluba, na obalama Kupe i uz povijesnu zgradu Malog Kaptola.

Uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Siska, Sisačko – moslavačke županije, te generalnog sponora INA Industrije nafte, Međunarodni festival jazza, Siscia Open Jazz & Blues Festival, slavi u srpnju 2016. godine svoj 11. rođendan.

Program kao i svake godine dovodi najznačajnija glazbena imena ovog žanra, pa će tako festival 1. srpnja otvoriti Carvin Jones, velikan američkoga bluesa, glazbenik kojeg je Guitarist Magazine 2001. godine svrstao među 50 najboljih blues gitarista koji su ikad postojali na zemlji. a pozornica same završnice će 16. srpnja pripasti Paulusu Schäferum glazbeniku iz Nizozemske i Damir Kukuruzović bandu.

Inače, tijekom festivalskih večeri koncerte je do sada pratilo i do nekoliko stotina gledatelja pristiglih i izvan gradskih i županijskih granica, a nerijetko i iz susjednih zemalja Republike Hrvatske. Zbog svega toga su ovaj festival mediji prije nekoliko godina svrstali među top destinacije kada je riječ o glazbenoj ponudi, a prošle je godine Jazz club nagrađen i nagradom Mega Muzike za najbolji glazbeni klub u Hrvatskoj.

Tako će i ovo, jedanaesto izdanje Siscia open jazz&blues festivala, zasigurno biti veliki uspjeh, u prvom redu za ljubitelje jazza i bluesa, ali i za sve željne dobre glazbe i još bolje atmosfere.

najčitanije