10. SEFF od 6. do 11.lipnja

imp

261020211635254464.jpeg

Smaragdni eko film festival spreman je za svoje deseto jubilarno izdanje. Jedinstveni je to festival koji putujući biciklima prikazuje profesionalne i amaterske video i filmske uratke koji svojim sadržajem promiču ideje zaštite okoliša i održivog razvoja.
Smaragdni eco film festival zamišljen je kao festival kratkog filma, stoga u konkurenciju festivala ulaze filmovi čije trajanje ne prelazi 15 minuta, ali se oni mogu prikazati na neslužbenom dijelu programa. Festival će obići tridesetak mjesta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane kratke ekološke filmove.
Festivalski tim čine filmaši iz Rusije, Španjolske, Italije, Srbije, Australije, Velike Britanije, Indije i Hrvatske. Tijekom festivala osim svakodnevnih projekcija u Hrv. Kostajnici, održat će se nekoliko izložbi plakata, talijanskog eco dizajna, edukativnih ekoloških postera te filmske radionice Digital generation koje će voditi Branko Ištvančić.
Festivalski tim će od 6.do 11. lipnja putovati biciklima kroz pounjsku regiju kako bi publici prikazala filmove. Na završnici festivala se očekuju brojni gosti, autori filmova, a proglašenje najboljih će biti u Starom gradu Zrinski 11.lipnja od 20 sati.
Svi ulazi na program su besplatni, a festival je pod pokroviteljstvom HAVC-a, Društva hrvatskih filmskih redatelja, te Sisačko-moslavačke županije.
Festivalski partner je CMS Vatavaran – filmski festival iz Indije.

seff2017 seff2017 - 2

najčitanije