Tjednima ništa, a onda pet priredbi u isto vrijeme

sisakportal-hr

Uz hvale vrijedna kulturna događanja u Galeriji Striegl, Gradskom muzeju Sisak i Državnom arhivu, dogodi se da u tjedan dana u Sisku nema ni jedne izložbe, koncerta, predavanja…

Ali, ima i nešto neuobičajeno. Samo u jednome danu (četvrtak, 13. listopada), Siščani su imali priliku izabrati od jedan od pet ponuđenih programa. U Državnom arhivu u Sisku, u 19 sati, održano je predavanje o staroj utvrdi u Hrvatskoj Kostajnici, a istovremeno je u Galeriji Striegl otvorena izložba sarajevskog umjetnika Hame Čavrka na temu „Svijetleći objekti“ iz ciklusa Carta incognita.

Samo pola sata kasnije, u 19,30, stotinjak metara dalje, u Gradskom muzeju

Siska, dr. Hrvoje Klasić drži predavanje „Sisački povijesni bljeskovi“, u Glazbenoj školi „Fran Lhotka“ nastupa HPD „Danica“ u okviru 16. dana glazbe Miroslava Miletića. I za kraj, u isto vrijeme (19,30), u Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“ Udruga slijepih priredila je humanitarni koncert.

I tako se, eto, istovremeno u Sisku otvaraju izložbe, priređuju koncerti i drže predavanja.

Naravno, taj potpuni izostanak komunikacije među gradskim i drugim ustanovama podijelio je ionako malobrojnu publiku i na svakom događaju je bilo neočekivano malo publike.

Da ne zaboravimo, te ustanove udaljene su stotinjak metara jedna od druge.

najčitanije