Pisao ili ne pisao,. oni nemaju srama

mj

261020211635252863.jpeg

Predloženi, pa povučeni, famozni porez na nekretnine, uzburkao je hrvatsku javnost. Na istoj stranici čitam – šest ministara, iz hlada svojih prostorija, traže zapošljavanje još 195 djelatnika.

Dakle, ako negdje nema novca, zna se gdje ga ima. Imaju ga građani, malo ih ogulimo, smislimo neki porez, naknadu, trošarinu, prirez… Nema veze kako će se zvati, važno je da si mi podmažemo debele stražnjice.

Nigdje još nisam vidio da je neki ministar napravio nešto na smanjenju troškova i da se obratio građanima i rekao – evo, ljudi, ne trebamo nove zaposlenike, ne trebamo takve skupocjene automobile, ne trebamo toliko pomoćnika, zamjenika pomoćnika, zamjenika zamjenika, savjetnika…Hajde da malo racionaliziramo.

Ne, to se gospodi iz Vlade, s premijerom Plenkovićem na čelu, ne može dogoditi. Udri pljačkati narod.

Ipak su se malo uplašili. Peticiju protiv poreza na nekretnine potpisalo je do sada preko 130.000 Hrvata. Već se prebrojavaju glasovi i koliko će tko izgubiti na izborima.

Najviše me zasmetala izjava jedne saborske zastupnice (neću joj reklamirati stranku) koja je otprilike rekla da Hrvati nisu dovoljno educirani što se želi tim porezom. Dakle, vi, mi, Hrvati smo skroz glupi, ne kužimo da nam Vlada opet besramno hoće maznuti novac iz novčanika.

E, moja zastupnice. Lako je vama govoriti s pozicije žene koja prima pet-šest puta veću plaću od prosječnog radnika. Ili deset puta više od prosječnog umirovljenika. Što vi, zastupnice, znate kako je nekome živjeti s 2000 kuna.

Vi Hrvatima „solite pamet“, da ne kuže koja je svrha poreza na nekretnine. Možda je cilj da si još malo podebljate plaće. I to sve za zasluženi nerad. Kako Vas nije sram? Vas, i sve one iz hrvatske Vlade.

kolumna stav

najčitanije