Nije sve crno, ima i svijetlih točaka

sisakportal-hr

Uvažavam gospođu Kolindu Grabar Kitarović, ona je, uostalom, i moja predsjednica. Predsjednike moraš uvažavati, izabrani su voljom većine birača, iako taj izbor (možda) nije bio moja opcija. Pisat ću o Predsjednici s uvažavanjem, ali ću i kritizirati njezine izjave i rad.
Nije mi se svidjelo kada je u parlamentu jedne nama prijateljske zemlje, iskritizirala svoju Vladu. Kao da se nalazimo na sastanku mjesnog odbora (nemojte se ljutiti vi iz mjesnih odbora, i vas uvažavam).

[pro_ad_display_adzone id=”8958″]

Nimalo diplomatski popljuvala je svoju izvršnu vlast. To vam je jednako kao da odete u posjet prijateljskoj familiji, i onda popljujete sve svoje rođake, djecu, suprugu, majku, oca, brata…
Iako ovih dana objavljeni pokazatelji govore da je BDP porastao 1,2 posto, naša Predsjednica to obrazlaže kao ništa značajno. Evo što je, prema pisanju jednoga dnevnog lista, izjavila:
„…porast se osjeća, izjavila je, ali “ne možemo se zavaravati da je to nešto što je učinila država (Bože, kako joj ne može iz usta izaći riječ – Vlada!), već je rast odraz svjetskih kretanja, do određene mjere korištenja EU fondova i porasta potrošnje, kao i rezultata rada nekih velikih tvrtki i malog i srednjeg poduzetništva”.
Tako gospođa Kitarović, aktualna predsjednica Republike Hrvatske, obrazlaže taj uspjeh. Pa, tko je došao i pokupio te novce iz EU fondova, tko je donio mjere za rast srednjeg i malog poduzetništva, čijim mjerama je omogućen porast potrošnje? Je li to došlo „iz vedra neba“, ili je netko (malo kasno) osmislio nekakve ekonomske mjere.
Da ispred citirane izjave ne stoji ime Grabar Kitarović, pomislio bi da je te riječi izrekao Tomislav Karamarko. To je njegov stil. Možete li se sjetiti kada je dotični gospodin nešto pohvalio?
Ipak, u ovoj državi nije sve tako crno kako govore neki dužnosnici.

Autor: Vladimir Pajtlar

najčitanije