Muppet Show na našoj pozornici

mj

Bože, kakvo kino imamo u našoj demokratskoj državi. Najprije sam se čudio što to Šeks radi na saborskoj galeriji i živo gestikulira rukama, a možda i nogama. Mahao je rukama kada se glasovalo o davanju povjerenja ministru Mariću, onome koji je došao iz Agrokora, a jadničak nije pojma imao što se tamo zbiva. Vremešni Šeks (kojega još vrijeme nije pregazilo), činio mi se sa saborske galerije kao ona dvojica staraca u seriji Muppet Show. Razmahao se Šeks, od šefa je dobio zadatak da pod svaku cijenu spasi Zdravka Marića. I spasio ga je!

Saucha je, mimo očekivanja, digao ruku za ostanak Marića. Na zaprepaštenje kolega iz stranke (SDP), okrenuo je ploču. Kaže, glasao je po savjesti.

Nakon desetak dana Sauchi stiže i nagrada Čitam da je neimenovani sudac ustanovio da u USKOK-ovom proširenja istrage, postoji proceduralna pogreška. Kako mi se čini, Saucha je nagrađen, vlast se opet poigrala sa sudstvom. Kunu se da ne utječu na pravosuđe, da suci rade po slovu zakona. Kako to da baš kod Sauche, kod onoga koji je u zadnji tren spasio Marića, sudac pronađe „proceduralnu grešku“.

Gospodo, puna su vam usta vapaja kako zaustaviti mlade da ne odlaze u inozemstvu. Ne misliti li da je i ovakvo ponašanje natjeralo desetke mladih da život i rad potraže u Irskoj, Engleskoj, Njemačkoj… Sve dok će država biti prava banana, mladi će bježati glavom bez obzira. Što da rade u državi koja je sazdana na lažima, korupciji, nepotizmu, u kojoj je moral i poštenje na zadnjem mjestu.

I koja sve više nalikuje na Muppet Show.

kolumna stav

najčitanije