Lažem i lagat ću i dalje, ali ne diraj u moj džep

mj

Kada se pokrene pitanje ograničenja plaća i drugih primanja državnih dužnosnika (što je u predizborno vrijeme stalno isticano), najodgovorniji čovjek u državi, premijer Plenković, kaže da je to demagogija i populizam. Sve se može kresati, ali u moj džep (i mojih istomišljenika) ne diraj. Dakle, opet su prevarili sirotinju.
Ministar Marić (Zdravko) predlaže reformu po kojoj će bogati imati još više, a sirotinja, tko im je kriv, neka se snalaze. Još uvijek se nađe poneki nepretraženi kontejner za smeće.
Ovih dana Državni ured za statistiku prezentirao je podatak da je potrošnja u rujnu porasla 4,5 posto. Imaju brojku, taj postotak, a ne znaju tko se usudio toliko puno potrošiti. Evo vam istine. To su potrošili umirovljenici. Zar ste zaboravili da su u kolovozu dobili 0,35 posto veće mirovine. Sve su spiskali u prvom marketu.
Sjećam se nekih koji su 90-tih godina vrištali od sreće – hoćemo demokraciju, hoćemo kapitalizam. Sada čekaju tko će ih pozvati na kavu. Mislili su da se u demokraciji može voziti lijevom stranom ulice, da se može iz nekih blagajni uzimati koliko ti treba (istina, to vrijedi samo za odabrane i snalažljive rodijake). E, dragi moji, zaboravili ste na onu drugu, oštriju, stranu kapitalizma. Pogledajte oko sebe – dvije stotine super bogatih porodica, a s druge strane armija onih koji su ostali bez posla.
Rodijaci kradu, policija, odvjetništva i pravosuđe nikako (ili jako sporo) rade svoj posao, baš ih briga što narod sve glasnije mrmlja.
A za kraj, jedna poslastica. Suđenje Horvatinčiću mora se ponoviti. Sve opet ispočetka. Znate li kada je taj napuhani poduzetnik usmrtio dvoje Talijana? Nešto više od pet godina je prošlo! Što se toliko radi, ima li još koji „vještak“ koji će napisati mišljenje u korist Horvatinčića?
Jadni Talijani. Nisu znali da će svojim plovilom zasmetati letećem Tominom brodu. Tko im je kriv.

najčitanije