Jeftina cijena za Hasanbegovićeve apetite

imp

261020211635253224.jpeg

Tko je taj napuhani i licemjerni Hasanbegović? Otkuda je došao da dijeli pravdu po Zagrebu, da svoju (valjda zlatnu) ruku prodaje za samo njemu znano izbacivanje maršala Tita s jednog zagrebačkog trga.
Koliko je ta ruka vrijedna, vidjelo se kada je sav zapljuvan objašnjavao zašto treba izbaciti ime maršala Tita sa nekih zagrebačkih pročelja. Baš sam razmišljao, kada je ta persona od maršala bila takav krvožder i ubojica, kako je fini gosponček Hasanbegović preživio dvadeset godina u onom mrskom komunizmu. Kako ga netko nije ubio na nogostupu, na cesti, u tramvaju. Kako su ga njegovi roditelji uopće smjeli roditi u takvoj državi gdje se klalo i ubijalo na svakom koraku.
E, moj Hasanbegoviću. Jeftino ste se prodali. Da sam na vašem mjestu, ja bi od Bandića tražio da mi kupi neki manji aviončić. Prodali ste se za onih nekoliko ploča na pročeljima kuća. Niste se sjetili, trebali ste tražiti aviončić.
Nadam se da će svi oni ljudi koji žive na dosadašnjem Trgu maršala Tita Hasanbegoviću donijeti račune kada će mijenjati osobne iskaznice, vozačke dozvole, putovnice, zdravstvene kartone. Siguran sam da će i stotinjak poduzeća i ustanova, koji će mijenjati svoje memorandume i pečate, posjetnice, dičnom Hasanbegoviću dostaviti račune. Ili će, možda, svi oni biti upućeni na blagajnu Grada Zagreba i osobno Milanu Bandiću. A on će, za tu jednu sramotnu ruku, dati novce iz gradske blagajne.

najčitanije