Vulkan predstavlja novi singl: ''Lud napaljen''

sisakportal-hr

271020211635293707.jpeg

”Lud napaljen” je treći singl i videospot kojim najavljuju album koji uskoro izlazi pod Dallas Recordsom.
Album donosi deset autorskih pjesama nabijenih žestokim prepoznatljivim riffovima i kvalitetnim tekstovima.

Tekst za pjesmu napisao je Ante Toni Janković, autori glazbe su Zlatan Ćehić, Mario Zidar i Robert Jurčec, a producirao ju je Žarko Fabek Febo.
Autor i montažer video spota je Matija Pavlić, a uz fotografiju Davora Kalaice prikazao je bend onakvim kakav zaista je; bez puno poziranja jer su, kako kažu, ”ipak samo rock svirci”.

Zlatan Ćehić Ćeha kaže:
”Mi inače naše pjesme radimo po jednostavnom principu. Uvijek imamo čovjeka koji predloži priču uz glazbu ili obratno, a mi se više bavimo disciplinim sviranja odnosno estetskom stranom glazbe u rock&blues formi. Rock ‘n’ roll priče su uvijek jednostavne i u principu uvijek dodiruju neke priče iz svakodnevnog života. Ova priča je izašla iz pera Ante Tonija Jankovića koji je napisao i većinu tekstova na albumu. …Tipična r’n’r priča!

Uglavnom ostavljamo slušatelju prostora da doživi pjesmu na svoj način. Što se tiče spota osnovna ideja je bila pokazati tri rock glazbenika koji sviraju a ne poziraju. Pjesme su u studiju snimane ‘very live’ tako da je bilo logično snimati i spot na tom principu. Mi smo prije svega instrumentalisti i naša želja je bila pokazati svirku. Najveća vrijednost ovog spota je vrhunska montaža. Matija Pavlić je kao autor i montažer uz fotografiju Davora Kalaice postigao upravo ono sto smo htjeli, a to je prikazati bend onakvim kakav je – bez puno poziranja jer mi smo ipak samo rock svirci. Naravno veliki dio atmosfere ove priče dugujemo našem glazbenom producentu Žarku Fabeku Febi koji nam definitivno oblikuje zvuk po svjetskim standardima.”

VULKAN je novo ime koje je eruptiralno na hrvatskoj rock sceni. Bend je sastavljan od respektabilnih glazbenika koji iza sebe imaju zavidan svirački staž: Zlatan Ćehić Ćeha (ex Divlje Jagode), Mario Zidar (Prljavo Kazalište) i Robert Jurčec Muha (Rockheads).