Vratili se The Strange!

db

Četrnaest godina nakon što su objavili debi album ”Nights Of Forgotten Films’, koji je u međuvremenu dosegnuo kultni status, The Strange se napokon javljaju s novim singlom i najavom izlaska drugog albuma. ‘Last Summer Song’ precizno predstavlja ono što očekujemo od The Strangea – lijepo, melodično, s bogatim razgranatim duhačima, atmosferično i sa željom da nakon jednog slušanja stišćeš gumb ”repeat”. Izlazak albuma ‘Echo Chamber’ s nestrpljenjem očekujemo u petak 28. rujna.

Deset pjesama, koliko ih ukupno čini album ‘Echo Chamber’, snimano je u Pragu u Sono studiju. Album je producirao Antonio Gramentieri (Don Antonio), a snimatelj je bio legendarni Phill Brown čije se ime nalazi otisnuto na omotnicama albuma izvođača kao što su Bob Marley, Dido, Cat Stevens ili na onima grupa Led Zeppelin, Roxy Music, Talk Talk… Album ”Echo Chamber” nije prva suradnja tog proslavljenog audio inženjera i The Strangea jer taj je isti tim djelovao i 2004. godina na njihovom debi albumu, i to prilično uspješno. Uloga gostiju na ovom albumu dodijeljene su sjajnoj autorici Ireni Žilić te Praškoj filharmoniji čije su izvedbe nadolazećem izdanju podarile još malo čarolije i osjećaja uljuljkanosti u glazbenu magiju koju nam The Strange planiraju uskoro isporučiti na svom drugom albumu.

Za one kojima je možda ranije promaklo, The Strange su prvobitno nastali kao projekt surf-rock benda The Bambi Molesters i Chrisa Eckmana, lidera gothic-americana sastava The Walkabouts, a danas proširenu postavu čine i članovi benda My Buddy Moose, te brass sekcija koju čine trubač Andrej Jakuš i saksofonist Ozren Žnidarić.

najčitanije