VLATKO STEFANOVSKI NA "LJETU U MSU 2024"

Vlatko Stefanovski Msu

Vlatko Stefanovski legendarni je makedonski gitarist svjetskog glasa, autor i pjevač, koji ove godine slavi 50 godina (!) karijere. I to baš koncertom na ovogodišnjem Ljetu u MSU! U Zagrebu koji ga je prepoznao i prihvatio od prvog dana. Izrastajući od wunder kinda preko sjajnog leadera fenomenalne jazz rock grupe Leb i sol do vrhunskog gitarističkog heroja svjetskih pozornica, Stefanovski je postao mjera za kvalitetan izričaj, feeling, suptilnost i majstorstvo kakvo se rijetko čuje i viđa. Na Ljetu u MSU predstavlja  se sa sjajnim triom u kojem uz njega svira i vrhunski bubnjar, njegov sin Jan Stefanovski.

 

Vlatko Stefanovski, poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe.

 

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji, gdje je započeo svoju glazbenu karijeru kao mladi gitarist.

voj prvi veći uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock-zvukom. Kroz svoj rad s grupom Leb i Sol, Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

 

S 13 albuma i brojnim kompilacijskim izdanjima, Leb i Sol postali su sinonim za kvalitetnu glazbu i ostavili neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti ovih prostora.

 

Kroz 15-ak solo albuma i brojne filmske i kazališne projekte, pokazao je svoju nevjerojatnu sposobnost preplitanja različitih glazbenih žanrova i umjetničkih izraza. Autor je glazbe za tri suvremena baleta i 17 igranih filmova. Svirao je s orkestrima diljem svijeta, gudačkim ansamblima, jazz big bandovima, simfonijskim orkestrima i zborovima. Surađivao je s brojnim renomiranim glazbenicima, uključujući Miroslava Tadića, Jana Akkermana, Tommyja Emmanuela i Stochela Rosenberga, a posebno značajna bila mu je suradnja s Londonskim simfonijskim orkestrom.

 

Vlatko Stefanovski nije se umorio: trenutno piše memoare, nastupa, najavljuje novi album i nastavlja svoju glazbenu avanturu s istom strašću, energijom i kreativnošću kao i na samom početku.

 

 

Tijekom Ljeta u MSU ne propustite filmske projekcije, izložbe, plesne predstave Antisezone i program Animafesta, svjetskog festivala animiranog filma.

Ljeto u MSU održava se  do 12. 7 2024.

 

Program 28. lipnja 2024.

 

19.00 PLES 
Antisezona – ples u Gorgoni
NAM ChoreoLab, Dragojević, Dubljević, Ilioska, Pregrad (Objekt plesa): To Gather. Together Rhymes with Non
Do 19.00 IZLOŽBA
Zbirka kao glagol (postav MSU: Budućnosti; Drugarstvo; Tužne pjesme rata i aktualne izložbe iz ciklusa Okidači)
21.00 KONCERT
Vlatko Stefanovski

 

Informacije za posjetitelje:
Ulaz u prostor koncerta od 20 sati; početak koncerta u 21 sat

 

Ulaznice – Vlatko Stefanovski:
23 € do dana koncerta
27 € na dan koncerta

 

Ulaznice za Ljeto u MSU 2024. mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr  i na recepciji MSU-a do 21 sat.
Pojedninačne ulaznice nabavite na: https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/ljeto-u-msu-2024-zagreb-muzej-suvremene-umjetnosti-1424222/performance.html

 

Za kupnju ulaznica za 3 koncerta i popratnog programa po izboru, možete ostvariti 15% popusta. Za popust molimo javite se na info@eventim.hr

Ljeto U Msu Naslovnica2

 

najčitanije