Vesna Pisarović i američki jazz velikani na ljetnoj turneji

sisakportal-hr

261020211635290124.jpeg

U sklopu ljetne turneje, Vesna Pisarović će se predstaviti s novim jazz projektom «Petit Standard». Uz Vesnu, trio čine glasoviti američki jazz glazbenici: John Betsch na bubnjevima i basista Chris Dahlgren na kontrabasu.
Nakon vrlo uspješnog projekta, albuma «With Suspcious Minds» u kojemu je s berlinskim jazz glazbenicima na vrlo originalan način obradila pjesme Elvis Presleya, s ovim trijom se Vesna Pisarović vraća tradicionalnom jazzu i obrađuje jazz standarde na vrlo nekonvencionalan način. John Betsch i Chris Dahlgren znameniti su glazbenici koji su djelili pozornicu s brojnim jazz velikanima kao što su Archie Shepp Jim Peper, Mal Waldron, Steve Lacy, David Murray, Anthony Braxton, Jim Black i mnogi drugi. Nakon ljetne turneje, “Petit Standard” nastavlja s nastupima u Austriji, Njemačkoj i Italiji. U Hrvatskoj ih se može vidjeti:

21.7. u Komiži
22.7. u Visu – “Batarija”
24.7. u Hvaru – Franjevački samostan
25.7. u Bolu – Teatrin ”Dva ferala”
26.7. u Tivtu – NHC Muzej

Podsjetimo, Vesna trenutno živi u Berlinu, u kojem joj je još 2005. susret s glazbom free jazz umjetnika Petera Brötzmanna, u jednom berlinskom klubu, potpuno preokrenuo glazbeno iskustvo. Zaljubljuvši se u intenzivnost i slobodu takvog glazbenog izražavanja, Vesna je na vrhuncu karije odlučila zamrznuti estradnu glazbenu karijeru i posvetiti se studiju jazza, prvo na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, a kasnije i putem magisterija jazz izvedbe na slavnoj londonskoj školi Guildhall 2012.

najčitanije