Vatra pleše "Tango"

sisakportal-hr

271020211635294890.jpeg

Nakon nekoliko mjeseci proba i rada u studiju, Vatra nam predstavlja svoj najnoviji singl – “Tango”!
Autor glazbe i teksta je Ivan Dečak, dok produkciju potpisuju Jura Ferina i Pavle Miholjević iz Svadbasa, provjereno uspješna kombinacija čija se suradnja s Vatrom proteže na njihova posljednja tri albuma, te se nastavlja i na budućem novom albumu.
“Tango” je prva Vatrina pjesma bez gitare koja, uz klavir kao glavni glazbeni lajtmotiv, postaje energična plesna pjesma.
“Zaželio sam se skladanja na klaviru, a to sam ovog puta i učinio, nakon 20-ak godina. Posljednji sam ga put naime pod prstima imao po završetku glazbene škole. Rezultat skladanja nalazi se pred vama u obliku “Tanga”. Tekstualno obrađujem međuljudski odnos, odnos između muškarca i žene. S obzirom gdje bih sve plesao s tom ženom, očito je da sam ili gorko lud ili slatko zatreskan, poslušajte pa prosudite sami.” – rekao je autor Ivan Dečak.

Nakon prošlogodišnjeg EP albuma “VT” i izuzetnog uspjeha remakea pjesme “Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” koja je devet mjeseci provela na HR TOP 40 najvrćenijih domaćih singlova, Vatra trenutno priprema svoj sedmi studijski album čiji izlazak očekujemo krajem godine.

Uz novi materijal, ove godine obilježavaju i 15 godina postojanja na domaćoj glazbenoj sceni, a obljetnicu će proslaviti koncertnom turnejom i velikim koncertom u Zagrebu.